چسب سیلیکون و کاربردهای آن{جلسه بیست و چهارم}

مقدمه

چسب سیلیکون یا Silicone Glue با نام چسب آکواریوم نیز شناخته می شود. علت اینکه با نام آکواریوم شناخته می شود این است که از این چسب غالبا برای ساخت آکواریوم استفاده می شود.

از چسب سیلیکون عمدتا برای چسباندن شیشه ها و ترکیبات آن استفاده می شود. از آنجایی که آکواریوم ها از جنس شیشه و متعلقات آن است از این نوع چسب برای ساخت آن استفاده می شود. این چسب خاصیت آب بندی دارد و می توان برای موارد دیگری همانند کاشی، سرامیک و بعضی فلزات استفاده کرد. از این نوع چسب به دلیل دارا بودن خاصیت ضدآب در زیر دریایی ها هم استفاده می شود.

چسب سیلیکون

چسب سیلیکون معمولا به صورت یک بطری 30 سانتی متری ارائه می شود که یک قسمت پلاستیکی فلزی در جلوی آن جهت تزریق چسب وجود دارد.

چسب سیلیکون

برای استفاده از چسب Silicone بهتر است از تفنگ مخصوص چسب Silicone استفاده شود. نحوه استفاده از این گان بدین صورت است که ابتدا بطری چسب را درون گان قرار می دهیم و سپس با فشردن اهرم های آن چسب از انتهای بطری خارج می شود و در محل مورد نظر قرار می گیرد.

البته استفاده از گان برای چسب سیلیکون الزامی ندارد و با یک تکه چوب یا شی دیگری می توانید با فشردن قسمت پشت بطری حاوی چسب این کار را انجام دهید.

کاربرد چسب سیلیکون

چسب Silicone برای موارد متعددی به کار می رود. همانطور که در ابتدای جلسه بیان شد در ساخت آکواریوم به وفور از این چسب استفاده می شود.

چسب آکواریوم

در زیر نمونه دیگری از آن را مشاهده می کنید:
چسب سیلیکون

هنگام چسباندن یک شیشه به پنجره از چسب سیلیکون استفاده می شود.

چسب سیلیکون

یا برای اتصال دو صفحه پلکسی که نیاز است با زاویه های مختلف بر روی هم قرار گیرند. البته بهتر است در مواردی که بار زیاد است از تقویت کننده هایی بر روی درز دو صفحه متصل شده به هم استفاده کرد. 

یکی از این کاربردها در رباتیک است. با استفاده از چسب سیلیکون و پلکسی گلس می توانید یک بدنه محکم و سبک بسازید. استفاده از سیلیکون و پلکسی گلس برای ساخت بدنه بسیار ساده می باشد و کاربرد فراوانی دارد. در بسیاری از محل های اتصال از تقویت کننده ها برای ساخت بدنه استفاده شده است که در شکل زیر نیز مشاهده می کنید.

چسب سیلیکون در بدنه ربات

از این چسب برای درزگیری در حمام و جاهایی که آب زیاد است و محیط مرطوب است به وفور استفاده می شود زیرا این چسب هم خاصیت پرکنندگی مناسبی دارد و هم اینکه در برابر رطوبت مقاومت بسیار خوبی دارد. همچنین در برابر دماها و فشارهای بالا و قارچ ها و کپک ها نیز مقاومت خوبی دارد.

این جلسه نیز به پایان رسید برای دسترسی به جلسه قبل می توانید از لینک زیر استفاده کنید.

  1. آشنایی با انواع چسب چوب

براى اطلاع از مطالبى كه در آينده منتشر مى شوند و يا مطالبى كه صرفا در كانال منتشر مى شوند مى توانيد ما را در کانال تلگرام و یا اینستاگراممون دنبال کنید.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید