آموزش پایتون – جلسه اول { آشنایی با پایتون و ویژگی های آن }

مقدمه

در این جلسه که اولین جلسه از دوره آموزشی پایتون هست قصد داریم که با این زبان و ویژگی های آن آشنا شویم. هدف از این دوره آشنایی کلی با پایتون است و قصد داریم از این زبان برنامه نویسی برای بردهایی همچون رزبری پای و بیگل بن استفاده کنیم. به همین علت در صورتی که قصد کار با این بردها را دارید شدیدا پیشنهاد می شود دوره پایتون را پیگیری کنید. مثل همیشه بدون هیچ گونه اتلاف وقت وارد بحث اصلی می شویم. 

نکته : دوستان عزیز ، خواندن این جلسه به تنهایی کافی نمی باشد و یادگیری عمیقی برای شما ایجاد نخواهد کرد. لطفا یک ادیتور باز کنید و تمامی کدهایی که در ادامه جلسه آورده می شوند را خودتان امتحان کنید و گام به گام با آموزش پیش بروید تا تمامی این آموزش ها را یک بار برای همیشه یاد بگیرید. 

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی بسیار ساده است که توسط فردی با نام Guido Van Rossum ساخته شد و در حدود 25 سال پیش ( سال 1991 ) اولین نسخه آن منتشر شد.  یکی از نکات خوب و دوست داشتنی این زبان برنامه نویسی ، Syntax ساده و قابلیت خوانایی بالای برنامه هاست. این زبان به قدری ساده است که بسیاری از برنامه نویسان پیشنهاد میکنند برای شروع برنامه نویسی از این زبان برنامه نویسی شروع کنیم.  با استفاده از پایتون میتوانیم برنامه هایی با رابط کاربری گرافیکی ایجاد کنیم که کاربر از کار کردن با آن لذت ببرد.  به عنوان مثال میتوان برنامه هایی برای تحلیل داده ها ، محاسبات مالی  و … نوشت.  با این زبان برنامه نویسی حتی می توان یک بازی را بسازیم. 

تاریخچه پایتون

پایتون یک زبان برنامه نویسی مفسری است

پایتون یک زبان برنامه نویسی مفسری است.

اجازه بدهید برای درک بهتر این مفهوم کمی عمیق تر این موضوع را بحث کنیم. 

همانطور که میدانید ، کدهایی که ما مینویسیم برای یک کامپیوتر قابل فهم نیست. چون کامپیوتر فقط صفر و یک را میفهمد. پس این وسط باید ابزاری باشد که کدهای نوشته شده توسط ما را به صفر و یک های قابل فهم برای کامپیوتر تبدیل ( و به عبارت دقیق تر ترجمه ) کند. برای ترجمه میتوان از دو نوع ابزار استفاده کرد: 1- کامپایلر 2- مفسر

کامپایلر و مفسر - آموزش پایتون

در برنامه هایی که از کامپایلر استفاده می شود، با زدن دکمه Compile یک بار به صورت کامل برنامه به صفر و یک ها ترجمه می شوند و در صورت هر گونه تغییر کوچک ، باید برنامه دوباره به صورت کامل کامپایل شود. در عوض در برنامه هایی که از مفسر استفاده می کنند ، هر بار که خواستیم برنامه را اجرا کنیم ، یک بار به صورت کامل آن برنامه ترجمه می شود و سپس اجرا می شود. طبیعی است که در این حالت سرعت برنامه کمی پایین می آید ولی این کار مزایای خاص خود را دارد. یکی از این خواص در زیر آورده شده است: 

وقتی که از یک مفسر برای ترجمه برنامه استفاده می کنیم ، به سیستم عامل وابستگی نداریم. چون برنامه در همان لحظه به کدهای قابل فهم توسط کامپیوتر تبدیل می شود و سپس اجرا می شود. در حالی که در یک برنامه کامپایلری ، برای آن که بتوانید آن برنامه را دوباره کامپایل کنید ، باید بر روی سیستم عامل مربوطه ، در همان لحظه نرم کامپایلر مخصوص خود را داشته باشید. 

از زبان های معروف کامپایلری میتوان به C و C++  و و C# اشاره کرد. همچنین زبان های PHP ، Matlab ، Python ، Ruby و … جزو زبان های مفسری هستند. 

نوشتن برنامه ها به صورت پویا

در پایتون نیازی به تعریف متغیر نمی باشد و خود پایتون بسته به مقداری که شما به آن متغیر نسبت می دهید ف  به صورت کاملا اتوماتیک نوع داده ی شما را حدس می زند. مثلا کد زیر را در نظر بگیرید: 

var1 = "Hello Python"

در قطعه کد بالا رشته  Hello Python به var1 نسبت داده شده است. پس متغیر var1 از نوع string می باشد و نیازی نیست که نوع داده ی آن در ابتدا تعریف شود. 

نکته ی دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که در پایتون نیاز نیست خطوط کد به سیمی کالون (;) ختم شوند. 

حال کد زیر را در نظر بگیرید: 

var1 = 1

در اینجا مقدار 1 در var1 قرار میگیرد. پس نوع داده var1 ، از نوع عدد صحیح (integer) است. 

در پایتون با نوشتن خطوط کم میتوانید کارهای فراوانی انجام دهید. 

تعداد خطوط برای انجام یک کار مشخص در پایتون 1/3 تا 1/5 خطوط کدی هست که باید برای همان کار در زبان برنامه نویسی Java بنویسید. این به این معنا هست که ما با نوشتن یه سری خطوط کم میتونیم کاری را انجام دهیم که در جاوا با 5 برابر آن تعداد خط کد انجام می دهیم. 

به عنوان مثال با استفاده از دو خط زیر میتوانید یک فایل را در پایتون بخوانید: 

with open("myfile.txt") as f:
   print(f.read())

چه کسانی از پایتون استفاده می کنند؟

پایتون تقریبا توسط اکثر شرکت های بزرگ دنیا از جمله Google  ، NASA ، Quora و … استفاده می شود. 

در این جا یک سوال مطرح می شود و آن این است که با استفاده از این زبان برنامه نویسی ، چه کارهایی را میتوانیم انجام دهیم ؟ 

کاربردهای پایتون

خوب دوستان. به پایان این جلسه رسیدیم. این جلسه ، اولین جلسه از دوره آموزشی پایتون بود. در جلسه بعد وارد مراحل نصب پایتون می شویم و کم کم شروع به کدنویسی می کنیم. ضمن این که در طول دوره هم شما میتوانید همزمان در سایت کدهای خود را بنویسید و آن را اجرا کنید. مثل همیشه میتوانید ما را در تلگرام و یا اینستاگرام دنبال کنید :

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید