فانتوم4 و بررسی دقیق مشخصات فنی آن{بخش دوم}

مقدمه

در بخش دوم از سرى جلسات بررسى كوادكوپتر فانتوم4 قصد داريم به صورت جزئى تر با اين كوادروتور آشنا شويم و نقاط قوت و ضعف آن را نشان دهيم. در اين بخش سعى شده است كه نواحى داخل بدنه كوادكوپتر فانتوم 4 نيز تا حدودى مورد بررسى قرار بگيرد. براى دسترسى به بخش اول كوادروتور فانتوم 4 مى توانيد از لينك زير استفاده كنيد.

  1. آشنايى با كوادكوپتر فانتوم 4 و بررسى دقيق مشخصات فنى آن{بخش اول}

کاربران محترم، خواندن این جلسه بدون انجام تمرینات آن و گام به گام پیش رفتن با درس كافى نمى باشد. لطفا تمرين هاى آخر جلسه به همراه لينك هاى ارسال شده را به دقت مطالعه كنيد تا به درك كامل و عميقى از مطالبى كه در ادامه مى آيد برسيد.

وضعيت سنسورها در كوادكوپتر فانتوم4

هنگامى كه در زير يك سقف پرواز مى كنيد يا در محيط هايى كه GPS جوابگو نيست به راحتى با استفاده از سنسورهاى آلتراسونيك مى توان فاصله تا زمين را تعيين كرد و فرود راحتى داشت. در كوادكوپتر فانتوم4 دو سنسور آلتراسونيك در زير آن قرار گرفته است كه در كنار اين دو سنسور آلتراسونيك دوعدد سنسور نورى نيز قرار دارد.

كوادروتور فانتوم4

در جهت جلو نيز دو عدد سنسور نورى قرار داده شده است كه به صورت زير مى باشد و به عنوان ديد جلوى پرنده مى باشد. همانطور که در عکس ها نشان داده شد فانتوم4 فقط در جهت های جلو و پایین دارای بینایی است و فقط در این دو جهت می تواند از برخورد با موانع جلوگیری کند. سنسورهای نوری از نوع مناکیولر هستند.

فانتوم4

با وجود اینکه فانتوم4 با استفاده از این سنسورها به خوبی می تواند موانع را در جهت های جلو و پایین تشخیص دهد و قابلیت بسیار مناسبی است اما هنوز هم در تشخیص بعضی از موانع دچار اشکال است و نمی تواند آنها را دقیق تشخیص دهد هر چند در مشخصاتی که شرکت DJI ارائه می کند به ذکر این مساله نمی پردازند ولی در مواقعی همانند نزدیک شدن به شاخه های درختان بدون برگ یا با برگ کم و مخصوصا آنهایی که فاصله بیشتری از درخت دارند با مشکل مواجه می شود که از این نظر یک عیب محسوب می شود. بنابراین هنگام پرواز در مکان هایی که احساس می کنید از لحاظ دید پرنده مشکلی وجود دارد کنترلش را به دست خودتان بگیرید.

کرش فانتوم4

وضعيت تهويه هواى داخل بدنه و خنك كارى

شركت DJI براى تهويه مناسب فانتوم در زير بدنه سوراخ هايى قرار داده است كه در كنار يك فن باعث خنك كارى هواى داخل بدنه مى شود كه در شكل زير نيز نشان داده شده است:

خنك كارى كوادروتور فانتوم4

البته در كنار اين دو يك هيت سينك نيز در داخل بدنه قرار داده شده است تا حرارت هاى ايجاد شده توسط اسپيدكنترلرها نيز كاهش يابد كه در شكل زير مشاهده مى كنيد:

وضعيت تهويه كوادروتور فانتوم4

همچنين لاستيك هاى قرار گرفته شده در زير فلايت كنترلر بسيار انعطاف پذيرند و ضربات بسيار آرام نيز مى توانند دفع كنند.

فلايت كنترل كوادروتور فانتوم4

وضعيت ضدآب بودن

كوادكوپتر فانتوم4 براى شرايط ضدآب بودن ساخته نشده است زيرا در تمام جهات آن سوراخ هايى جهت ورود آب وجود دارد بنابراين نمى توانيد در شرايط بارانى آن را پرواز دهيد. البته شركت DJI هم ادعايى در خصوص ضدآب بودن اين پرنده ندارد و نكرده است. در شكل زير ما چند جاى مستعد نفوذ آب را نشان داده ايم كه به محض بارش باران آب نفوذ مى كند. همانگونه كه مى بينيد اين منافذ به حدى است كه در خانه هم اگر آبى بر روى آن ريخت مى بايست تميز كنيد تا به درون بردهاى داخل بدنه نفوذ نكند!

ضد آب نبودن كوادروتور فانتوم4

با توجه به شرايطى كه در بالا گفته شد باز هم مى توان اين پرنده را طورى عايق بندى كرد كه از نفوذ آب باران در امان باشد. در حقيقت مى بايست تك تك نواحى مورد نظر را با حلقه هاى لاستيكى و روكش هاى لاستيكى پوشاند.

وضعيت پورت ها

در پشت كوادكوپتر فانتوم4 دو پورت قرار دارد كه يكى مربوط به كارت حافظه 16 گيگابايتى است و ديگرى يك پورت micro USB است كه براى اتصال به كامپيوتر و فلش كردن و تنظيمات فريمور مى باشد. در زير اين دو پورت را مشاهده مى كنيد.

كوادروتور فانتوم4

تمرین:

  1. تفاوت سنسورهاى نورى و آلتراسونيك چيست؟
  2. آيا كوادكوپتر فانتوم 4 را مى توان در زير باران به پرواز در آورد؟
  3. دليل استفاده از بدنه سوراخ دار در فانتوم 4 چيست؟

این جلسه هم به پایان رسید. برای اطلاع از جلساتی که در آینده بر روی سایت قرار داده می شود و همچنین مطالبی که در کانال ما منتشر می شود می توانید ما را در محیط های مجازی دنبال کنید:

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید