انتخاب موتور و قطعات كوادكوپتر

دوست عزیز برای دیدن ادامه این مطلب لازم است که ابتدا دوره را خریداری نمایید. لطفا دوره مربوطه را از گزینه های زیر انتخاب کنید :

 

 

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

74 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سلام خسته نباشید
    اگر نیاز به هفت سلول باتری داشته باشیم چکار باید کرد؟ میشه یک باتری شش سلولی رو با یک تک سلولی موازی کرد؟ یا یک سه سلولی رو با چهار سلولی؟
    اگر جواب مثبته روش انجام این کار چگونه اس؟
    اصلا آیا باتری ۷ سلولی موجود هست؟

    • با سلام
      در مورد اینکه نیاز به باتری 7سلولی دارید باید عرض کنم که این باتری در حال حاضر در فروشگاههای خارج وجود دارد و در صورتی که دسترسی دارید میتوانید از فروشگاههای هابی کینگ و آمازون و Gensace و … برای خرید اقدام کنید:
      https://hobbyking.com/en_us/zippy-compact-5800mah-7s-25c-lipo-pack.html
      برای واضح تر شدن موضوع شکل زیر را ببینید. بهتره یه سر هم به سایت باتری های باکیفیت تاتو بزنید و ظرفیت های موجود در این سایت را ببینید:
      http://www.gensace.de/find-batteries-by-voltage/lipo-7s.html
      ولی در صورتی که دسترسی ندارید و می خواهید خودتان آن را بسازید نکات بسیار مهمی وجود دارد که باید به آن دقت کنید. قبل از هر چیز باید بدانیم چگونه در کارخانه باتری ها تولید می شوند که ما هم طبق همان روال جلو بریم تا اتفاقی نیفتد:
      برای ساخت یک باتری در درون کارخانه تک تک سلول ها را با هم به صورت سری قرار می دهند و این سلولهای با هم سری شده با استفاده از بالانس شارژها با یکدیگر در ارتباط هستند و ولتاژ کلی یک باتری پک شده درون کارخانه از مجموع تک تک سلولها حاصل می شود زیرا با هم سری هستند و اگر دقت کرده باشید ما همیشه باتری هایی که از شرکت ها می خریم سلول هایشان را باهم جمع می کنیم زیرا می دانیم که کارخانه ها همیشه به صورت سری سلول هایشان را به یکدیگر مرتبط می کنند. حال اینکه چرا به صورت سری می سازند و… وارد بحثش نمی شویم. این سلولهایی که در کارخانه با هم به صورت سری قرار می گیرند از ولتاژ کاملا یکسان می باشند و این ولتاژهای یکسان در نهایت با هم جمع می شوند و این پک ها با ظرفیت ها و ضریب تخلیه متفاوت در بازار موجودند که هر چه ظرفیت و ضریب تخلیه بالاتر رود سنگین تر و چاق و چله تر می شود.
      استفاده از دو باتری با ظرفیت و ولتاژ متفاوت باعث می شود که در هنگام پرواز باتری ها به درون هم تخلیه داشته باشن که اینکار در صورتی که تخلیه زیادی از یکی از باتری ها به درون باتری دیگری صورت گیرد خطرناک است و در صورت تخلیه اتلاف انرژی داریم و حرارت تولید می شود که به خاطر مقاومت درونی باتری ها است و حرارت زیاد هم باعث انفجار می شود. پس باتری ها تا حدی می توانند این حرارت را تحمل کنند وگرنه در تخلیه های کم مشکلی از بابت ایمنی باتری نداریم و فقط بحث اتلاف انرژی و هدر رفت آن است که مهم است. این هدررفت به صورت حرارت است که همزمان با پرواز پرنده در آسمان حرارت باتری هم پرواز می کند!!! به شکل انتهای کامنت دقت کنید.
      حالا بر می گردیم سر موضوع اصلی:
      فرض کنید شما میخواهید یک باتری 7سلولی ترکیبی از 6 سلول و یک سلول بسازید برای ساخت این 7 سلول به چه طریق می توان اقدام کرد:
      1- اول اینکه به هیج وجه نمی توان این دو سلول را با یکدیگر موازی كرد و یک کار کاملا اشتباه است زیرا همانطور که بیان کردیم برای موازی کردن دو سلول حتما باید ولتاژ های یکسانی داشته باشند. پس این راه حل منتفی است.
      2- چون دو تا سلولی که معرفی کردید دارای دوتا ولتاژ متفاوت می باشد و شما هم قصد افزایش ولتاژ باتری ها را دارید به نظر می رسد تنها راه، سری کردن این دو سلول است برای اینکار شما ابتدا باید این دو سلول را از یک کارخانه و یک مدل و یک تاریخ تولید تهیه کنید زیرا در هنگام سری کردن آمپر سلول ها باید با هم یکسان باشد. همچنین سیم بالانس شارژها را نیز متصل کنید. یعنی شما همان کاری را انجام خواهید داد که کارخانه انجام می دهد پس در صورتی که مثل کارخانه نکات ایمنی را رعایت می کنید هیچ مشکلی بابت سری کردن این دو ندارید. دقت کنید اینکه می گوییم باتری هایتان را از یک کارخانه تهیه کنید بخاط این است که هر شرکتی مواد ساخت مجزای خودش را دارد و معمولا در قالب گیری ها و بقیه موارد باعث تغییراتی در باتریها از یک شرکت به شرکت دیگر می شود و دقیقا همان 3.7 نیست که این موضوع را می توانید هنگام شارژ کامل باتریتان با اندازه گیری مشاهده کنید.
      3- اینکه می بینید بعضی از دوستان در مولتی روتورشان از دو تا باتری مجزا به صورت موازی برای افزایش زمان پرواز استفاده کرده اند و زمان پرواز را افزایش داده اند نکات زیر را رعایت نموده اند:
      a- برای موازی کردن باتری ها این دو باید از نظر ولتاژ و آمپر و ضریب تخلیه کاملا یکسان باشند و بعد از موازی کردن ظرفیت دو برابر می شود(به خاطر بحث اتلاف انرژی و ایمنی پرنده گفتم که آمپر هم یکسان باشد وگرنه در بعضی ربات های دیگر از دو باتری با آمپراژ متفاوت استفاده کرده ایم)
      b- هنگامی که دو باتری را با هم موازی کردیم در شرایط یکسانی هم نگهداری می کنیم یعنی اینکه هر دو را در درون یک کیف مناسب و در یک مکان مناسب نگهداری می کنیم نه اینکه یکی را در انباری خانه که مکانی سرد می باشد نگهداری کنید و دیگری را در اتاقی گرم. همانطور که خودمان دوست نداریم در هوای خیلی گرم و یا خیلی سرد باشیم باتری های هم دوست ندارند.
      c- بعد از مدتی خروجی آنها را چک کنید و ظاهر هر کدام را از لحاظ برآمدگی و… بررسی کنید. همیشه با یک شارژر یکسان آنها را شارژ کنید. طول و قطر سیم باتری ها و اتصال دهنده ها یکسان باشد و کانکتورهای اتصال باتری ها هم یکسان باشد. در صورتی که کانکتورهای انتهایی متفاوت باشند تخلیه متفاوتی صورت می گیرد و دوباره بحث اتلاف انرژی و… به وجود می آید.
      d- سعی کنید در پرواز هایی که با اینگونه باتری های موازی شده انجام میدهید از انجام حرکات آکروباتیک و سنگین جلوگیری کنید زیرا فشار بیش از حد به باتری ها باعث کاهش سریع عمر باتری ها و تغییر شرایط مشابه آنها می شود. هر سلول باتری حدودا 3.7 ولت دارد که در طی تخلیه ظرفیت باتری تا انتها ثابت می ماند و اگر تخلیه سریع باشد افت ولتاژ هم داریم و در صورتی که بسیار سریع صورت گیرد و ولتاژ از 3 ولت پایین تر بیاید باتری آسیب خواهد دید و به خاطر این است که در اسپیدکنترلر ها ولتاژ Cutoff داریم.

  • سلام خسته نباشید
    اگر نیاز به هفت سلول باتری داشته باشیم چکار باید کرد؟ میشه یک باتری شش سلولی رو با یک تک سلولی موازی کرد؟ یا یک سه سلولی رو با چهار سلولی؟
    اگر جواب مثبته روش انجام این کار چگونه اس؟

    • سلام خسته نباشید ممنون از پاسخ هایش کامل و بی نقص شما
      سوالی که‌ برام پیش اومده این هست که‌ ما یک باتری هفت سلولی داریم و موتور های ما حداکثر ۲۵ آمپر جریان میکشند و ما یک اوکتا کوپتر میخواهیم بسازیم حالا اسپید هایی که‌ میخواهیم انتخاب کنیم باید چه ولتاژی رو تحمل کنن؟ آیا هر کدوم اونها باید به تنهایی ۲۵ ولت تحمل داشته باشند یا هر کدوم باید یک هشتم ولتاژ رو تحمل کنن؟

      • با سلام
        1- آمپر اسپیدکنترل
        در قسمت اول ذکر کردید که موتورهاتون حداکثر 25 آمپر جریان میکشند و با احتساب اینکه مبنای ما انتخاب اسپیدکنترلی است که 5 تا 10 آمپر بالاتر از حداکثر جریان موتور باشد پس نیاز به اسپیدکنترل 30 آمپری می باشد. یعنی به 8عدد اسپیدکنترل 30 آمپری نیاز دارید.
        2- ولتاژ اسپیدکنترل
        در مورد ولتاژ اسپیدکنترل حداکثر ولتاژ آن به حداکثر ولتاژ سه قطعه ترانزیستور، خازن و BEC مورد استفاده در اسپیدکنترل بستگی دارد. یعنی اینکه هر کدام از این سه قطعه آستانه ولتاژ پایین تری داشت مبنای انتخاب ما هم همین پایین ترین ولتاژ آستانه می باشد. معمولا روی هر اسپیدکنترلی حداکثر ولتاژی که می تواند تحمل کند ذکر می شود و به صورت 2S یا 3S یا 4S و… ذکر می شود. به هیچ وجه بالاتر از ولتاژهای ذکر شده استفاده نکنید. دیدم بعضی از دوستان میگن من اسپیدکنترلم تا 3S تحمل داشته اونوقت با باتری 4S هم جوابگو هست که این بسته به نوع برند آن و ضریب اطمینان شرکت سازنده و شرایط کاری اسپیدکنترل و … دارد و در همه موارد صحیح نیست و به هیچ وجه توصیه نمی شود.
        موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید