كاربرد اسپيدكنترل با برندهاى متفاوت

اسپيدكنترل

در حالت عادى كه يك كوادكوپتر يا هر ربات پرنده ديگرى ساخته مى شود همه اسپيدكنترلرها از يك برند و با يك مشخصات انتخاب مى شوند.

اسپيدكنترل

يا اگر دقت كرده باشيد بعضى از شركت ها حتى آنها را در يك پكيج ارائه مى كنند كه به صورت زير است. يعنى يك پكيج چهار تايى اسپيد كنترل يا به قول سازندگان All in One

اسپيد كنترل چهار تايى

در بسيارى از مواقع كه كوادكوپتر سقوط مى كند يا آسيب هاى ديگرى به آن وارد مى شود ممكن است اسپيدكنترل شكسته شود يا اينكه بسوزد و به هر دليل ديگرى نياز است كه يكى از اسپيدكنترلرها را جايگزين كنيد. مانند شكل زير: 

براى جايگزينى اين اسپيد كنترل با اين سوال مواجه مى شويد كه آيا اين اسپيدكنترلى كه از يك برند ديگر انتخاب شده است پاسخگوى كار شما خواهد بود؟

جواب سوال خير است و بهتر است در وهله اول از همان برندى استفاده كنيد كه سه تاى ديگر هستند. علت اينكه مى گوييم از يك برند يكسان باشند به اين دليل است كه مدت زمان پاسخ به سيگنال هاى ارسالى متفاوت است. هر چقدر هم اين اسپيدكنترلرها را كاليبره كنيد باز هم بين دو برند متفاوت اختلاف وجود دارد. هر چقدر هم ضرايب PID را تنظيم كنيد باز هم اين اختلاف وجود دارد. البته بعضى برندها شباهت بيشترى دارند و اين اختلاف ممكن است كمتر باشد. اين اختلاف در جريان خروجى از اسپيدكنترل نيز اتفاق مى افتد و ارتباطى با اين ندارد كه سيگنال بر روى چند ميكروثانيه قرار دارد.

نقش فلايت كنترل در اين اختلاف

با جايگزينى يك اسپيد كنترل جديد فلايت كنترلرهاى هوشمند متوجه اين تغيير مى شوند و كوچكترين تغييرات را رصد مى كنند. فرض كنيد چهار اسپيد كنترل BlHeli داريد كه يكى از آنها سوخته و با اسپيدكنترلى از برند Emax جايگزين شده است. سيگنال ارسال شده به اسپيدكنترلرها بين 1000 ميكروثانيه تا 2000 ميكروثانيه مى باشد. هنگامى كه سيگنال ارسالى بر روى 2000 ميكروثانيه قرار مى گيرد اسپيدكنترلرها موظفند كه 100 درصد جريان خروجى را به موتورها ارسال كنند. با تعويض يكى از اسپيدكنترلرها اين جريان خروجى ممكن است بر روى 95 درصد قرار بگيرد و از 100 درصد خروجى جريان ممانعت كند. كه باعث نوسان كردن كوادكوپتر مى شود و البته اگر شرايط جوى نيز مناسب نباشد اين امكان تشديد شود. اينجاست كه فلايت كنترل هوشمند وارد عمل مى شود:

بعد از اينكه جريان خروجى براى يكى از موتورها ناكافى بود فلايت كنترل متوجه اين تغيير جريان مى شود و سعى مى كند با ارسال سيگنال جريان ارسالى به موتور را افزايش دهد. با توجه به اينكه اينكار توسط فلايت كنترل نيز انجام مى شود باز هم به دليل تاخيرى كه در زمان ارسال وجود دارد نوسان نيز به وجود مى آيد.

نتيجه گيرى

در صورتى كه يكى از اسپيدكنترلرها سوخت ترجيحا از اسپيدكنترلى با همان برند استفاده كنيد و اگر نتوانستيد پيدا كنيد مى توانيد از يك برند متفاوت با مشخصات فنى كاملا يكسان استفاده كنيد و ممكن است به هيچ مشكلى بر نخوريد يا اينكه در تيك آف كمى با مشكل مواجه شويد يا اينكه كلا نوسان داشته باشيد! به هر حال هر يك از شرايط ذكر شده ممكن است پيش بيايد و اين كاملا بستگى به مشابه بودن دو برندى دارد كه انتخاب مى كنيد.

مثل همیشه میتوانید برای اطلاع از آموزش های جدید ما را در تلگرام و یا اینستاگرام دنبال کنید.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید