شرکت های سازنده رادیوکنترل

مقدمه اى بر شرکت های سازنده رادیوکنترل

در اين مقاله قصد داريم برترین شرکت های سازنده رادیوکنترل را معرفي كنيم. از هر شرکت هم بهترین رادیویی که ساخته رو معرفی می کنیم. در حال حاضر شرکت های زیادی هستند که رادیوکنترل تولید می کنند ولی ما در این جلسه به چند برند برتر جهان اشاره می کنیم. تقریبا همه مدلرها روی برند رادیویی که استفاده می کنند حساس هستند و اگر ازشون بپرسید به راحتی می توانید از نحوه بیانشون این را متوجه شوید و اینکه با فلان برند کرش داشتن و غیره.

براى كسب اطلاعات كافى در زمينه راديوكنترل از لينك زير استفاده كنيد:

کاربران محترم، خواندن این جلسه بدون انجام تمرینات آن و گام به گام پیش رفتن با درس كافى نمى باشد. لطفا تمرين هاى آخر جلسه به همراه لينك هاى ارسال شده را به دقت مطالعه كنيد تا به درك كامل و عميقى از مطالبى كه در ادامه مى آيد برسيد.

نکته دیگه هم اینکه وقتی از کیفیت و برتر بودن یک رادیو صحبت می کنیم منظور کیفیت آنتن، بدون باگ بودن فریمور، کیفیت تولید(همانند کیفیت اتصالات لحیم شده، سیم کشی ها، سوییچ های تاگل و…) و کیفیت ظاهری و ارگونومی بودن بدنه رادیوکنترل و راحت بودن با آن می باشد.

Futaba Radios

یکی از بهترین شرکت های سازنده رادیوکنترل در جهان فوتابا می باشد. رادیوکنترل های این شرکت به داشتن ضریب ایمنی بالا مشهورند. این شرکت با استفاده از تکنولوژی های FASST و FHSS توانسته است جایگاه ویژه ای در بین سازندگان رادیوکنترل در جهان داشته باشد. هنگامی که یک رادیوکنترل فوتابا را می خرید به نوع تکنولوژی بکار رفته در آن دقت کنید زیرا با یکدیگر سازگاری ندارند و قاعدتا گیرنده های متفاوتی را می طلبند. معروف ترین مدل رادیوکنترل این شرکت 14SG می باشد. این مدل تنها رادیوی 14 کاناله با تکنولوژی  FASSTest و فرکانس 2.4گیگاهرتز است و با پروتکل های Futaba FASST و S-FHSS به طور کامل سازگار است، بنابراین می توانید با هر گیرنده 2.4 گیگاهرتزی فوتابا آنها را استفاده کنید. این 14 کانال قادر به دریافت داده های تلمتری می باشند.

رادیوکنترل فوتابا شرکت های سازنده رادیوکنترل

JR Radios

از دیگر برندهای معروف رادیوکنترل JR می باشد که محبوبیت خاصی در بین هلی بازها دارد. این شرکت با داشتن لایسنس شرکت Spektrum سازگاری کامل با گیرنده های ساخت این شرکت دارد. در حال حاضر شرکت JR از پروتکل های DMSS که مخفف Dual Modulation Spectrum System می باشد بهره می برد. سری های جدید شرکت JR که از این پروتکل ها بهره می برند شامل XG6, XG8, XG11, & XG14 می باشد. شکل زیر JR DMSS XG14 Radio را نشان می دهد.

رادیوکنترل JR

Spektrum Radios

از دیگر شرکت های سازنده رادیوکنترل در جهان که دارای نام و نشان خاصی است اسپکتروم می باشد. اسپکتروم در کنار کیفیت مناسب قیمت مناسب را هم در نظر گرفته است. این شرکت با داشتن تنوع محصولات جایگاه مناسبی در بین مشتریان خود دارد. تکنولوژی مورد استفاده این شرکت DSM2/X می باشد. از مدل های ارایه شده توسط این شرکت می توان به سری ها DX اشاره کرد. شکل زیر نمایی از DX9 را نشان می دهد.

رادیوکنترل spektrum

Hitec Radios

شرکت HiTec چند سالی از شرکت های سازنده رادیوکنترل در جهان عقب افتاد تا اینکه نسل جدیدی از رادیوها رو به بازار معرفی کرد. در حال حاضر Aurora 9X HiTec Radio بهترین رادیوکنترل این شرکت می باشد. این رادیوکنترل دارای صفحه نمایش لمسی می باشد.

رادیوکنترل Hitec

تعداد دیگری از شرکت های دیگر که در زمینه ساخت رادیوکنترل فعالیت دارند و در رده های بعدی هستند را در زیر آورده ایم:

Turnigy

Frsky

Radio Link

Quanum

تمرین:

  1. پروتكل هاى ارتباطى مورد استفاده در فوتابا را نام ببريد؟
  2. پروتكل DSM مربوط به چه راديوكنترل هايى مى باشد؟
  3. عدم سازگارى گيرنده هاى يك شركت با فرستنده هاى ديگرش در چيست؟

این جلسه هم به پایان رسید. برای اطلاع از جلساتی که در آینده بر روی سایت قرار داده می شود و همچنین مطالبی که در کانال ما منتشر می شود می توانید ما را در محیط های مجازی دنبال کنید:

 

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

19 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • باعرض سلام و خسته نباشید من میخاوهم رادیو کنترل برای کواد ریس بخرم میخواستم ببینمradiolink at9 کرشش چجوریه یعنی منظورم اینه که قطعی سیگنالش بالا هست ؟و این که تو رنج قیمتی ۵۰۰_۶۰۰هزار تومن چه رادیویی مناسب کارمن هست؟ممنون از وقتی که گذاشتید.

    • سلام و عرض ادب
      لطفا امكاناتى كه قصد پياده سازى روى كوادكوپتر را داريد شرح دهيد. Radiolink نيز از برندهاى با كيفيت مى باشد.
      موفق باشيد

  • سلام نظرتون در مورد frsky horus x12s چیه؟ این بهتره یا futaba t14sg؟

    • سلام و احترام
      با توجه به اينكه براي مقايسه دو راديوكنترل بايد پارامترهاي متعددي را لحاظ كرد و بحث مربوطه خارج از حوصله يك كامنت مي باشد ان شاالله طي چند روز آتي در يك جلسه مجزا بر روي سايت بارگذاري مي شود.
      با آرزوي موفقيت براي شما و تمامي دوستان

    • سلام
      بله. این مدل از رادیو کنترل با توجه به اینکه چینی می باشد به نسبت قیمت آن کیفیت قابل قبولی را ارائه می کند.

  • سلام
    ممنون از مطالب خوبتون امیدوارم ادامه داشته باشه
    نظرتون در مورد رادیو کنترل Radio Link مدل های AT10, AT9 , AT9S چیه؟

    • با سلام
      هنگامی که یک رادیوکنترل را مورد بررسی قرار می دهیم نکات بسیار زیادی وجود دارد که چند تای آن را خدمتتان عرض می کنم:
      1- برد رادیوکنترل چقدر است؟
      2- کیفیت رادیوکنترل چگونه است؟
      3- آیا گیرنده ای که همراه رادیوکنترل عرضه می شود قابلیت همخوانی با فرستنده های دیگر را دارد؟
      4- آیا گیرنده های دیگر قابلیت همخوانی با فرستنده ما دارد؟
      5- تنظیمات رادیوکنترل آسان است؟ تا چه میزان قابلیت تنظیم کردن دارد؟
      6- گیرنده رادیوکنترلتان قابلیت پذیرش چه پروتکل هایی را دارد؟ به طور کلی مهمترین پروتکل های ارتباطی ما PWM و PPM و PCM و SBUS و IBUS و DSM2 و DSMX و SUMD و… است که در گیرنده مختلف متفاوت است و هر کدام از تعداد خاصی از آنها حمایت می کنند.(این پروتکل ها در جلسات آتی به صورت کاملا واضح بیان می شوند)
      7- آیا فرمور(Firmware) آن اپن سورس است؟
      و …
      به همین ترتیب هر رادیوکنترلی که داشتید می توانید با معیارهای بالا آنها را مقایسه کنید.
      مقایسه AT9 و AT9S
      1- تفاوت اصلی آنها در این است که AT9S از تکنولوژی FHSS و DSSS استفاده می کند ولی AT9 فقط از تکنولوژی DSSS استفاده می کند. هر دو از مدولاسیون QPSK استفاده می کنند.
      Frequency Hopping Spread Spectrum
      Direct Sequence Spread Spectrum
      2- هر دوی آنها دارای پروتکل PWM ،PPM و SBUS می باشند که به عنوان یک مزیت محسوب می شود.
      3- از لحاظ ظاهری تقریبا یکسان هستند و نرم افزار و رابط های گرافیکی و سوییچ های آنها یکسان است ولی کیفیت AT9S بیشتر است.
      4- گیرنده های این رادیوکنترلر ها به صورت RD9 و RD9S عرضه می شود و با یکدیگر هم خوانی ندارند و نمی توانید آنها را به جای یکدیگر استفاده کنید. البته در مورد AT9S این نکته هم مورد توجه است که هیچکدام از گیرنده های ورژن های قبلی با ورژن AT9S سازگاری ندارند ولی گیرنده AT9S با تمامی ورژن های قبلی سازگاری دارد و میتوانید آن را به جای بقیه استفاده کنید. به عنوان نمونه شما نمی توانید R6D را با AT9S استفاده کنید زیرا سازگاری ندارند ولی می توانید R6D را با AT9 و AT10 استفاده کنید و سازگاری کامل دارند. البته این شرکت برای رفاه حال مشتریان در حال تولید گیرنده های سری S می باشد که این ناهمخوانی ها با سری S بر طرف شود. نمونه ای از آن R6DSM می باشد که با AT9S و AT9 و AT10 سازگاری دارد.
      5- میزان مصرف باتری در AT9S کمتر از AT9 است. این کاهش میزان باتری به خاطر استفاده از چیپ SMPS است که مخفف Swiching Mode Power Supply می باشد.
      6- به دلیل اینکه صفحه نمایش آنها رنگی می باشد زیر نور آفتاب کاهش دید قابل توجهی بوجود می آید هر چند صفحه نمایش آنها OLED می باشد و رزولوشن بالایی دارد ولی برای استفاده در شرایط آفتابی نیاز به تنظیم نور صفحه دارید و یا اینکه از یک صفحه برای کاهش نور آفتاب استفاده کنید.
      7- سایز گیرنده R6D بسیار کوچک است و در مینی کوادکوپترها و دیگر پهپاد ها که با کاهش فضا روبرو هستیم یک مزیت محسوب می شود و اینکه گیرنده R6D با AT9 سازگاری دارد ولی با AT9S سازگاری ندارد.
      مقایسه AT10 با AT9 و AT9S
      1- AT10 دارای 10 کاناله می باشد ولی AT9 و AT9S هر دو 9 کاناله می باشند که برای کسانی که نیاز به کانال بیشتر دارند مفید می باشد.
      2- تکنولوژی به کار رفته در AT10 مشابه AT9 همان DSSS می باشد ولی AT9S همزمان دارای DSSS و FHSS می باشد.
      3- جریان مصرفی AT10 بیشتر از AT9S می باشد ولی از AT9 کمتر می باشد. پس AT9S گوی سبقت را از این دو ربوده است.
      4- از لحاظ قیمت هم AT9 کمتر از AT9S و AT10 می باشد و AT10 هم کمی ارزان تر از AT9S می باشد.
      5- برد AT9S از AT9 و AT10 بیشتر می باشد.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید