فلایت کنترل APM {جلسه بیست و چهارم}
مقدمه اى بر فلایت کنترل APM
فلایت کنترل APM به دلیل دارا بودن ویژگی OPEN Source از محبوبیت بالایی برخوردار است.
کاربران محترم، خواندن اين جلسه بدون انجام تمرینات آن و گام به گام پیش رفتن با درس كافى نمى باشد. لطفا تمرين هاى آخر جلسه به همراه لينك هاى ارسال شده را به دقت مطالعه كنيد تا به درك كامل و عميقى از مطالبى كه در ادامه مى آيد برسيد.
این فلایت کنترل را می توان در تمامی ربات های رادیو کنترلی همانند هواپیما، ماشین های کنترلی، هلی کوپتر، زیردریایی و مولتی روتورها استفاده کرد.فلایت کنترل APM را با نام های مختلفی همانند:
- آردوپایلوت(ArduPilot)
- آردوکوپتر(ArduCopter)
هنگامي كه در هلي كوپتر و مولتي كوپتر استفاده مي شود با نام آردوكوپتر خوانده مي شود.
- آردوپلن(ArduPlane)
هنگامي كه در هواپيما استفاده مي شود با نام آردوپلن خوانده مي شود.
- آردو روور(ArduRouver)
- هنگامي كه در ماشين استفاده مي شود با نام آردوروور خوانده مي شود.
در تمامی نام های بالا Ardu همان مخفف Arduino می باشد که پایه و اساس طراحی این فلایت کنترل می باشد. این فلایت کنترل قابلیت ساخت یک مولتی روتور کاملا خودکار را برای شما فراهم می کند. این فلایت کنترل در سالهای 2012 و 2014 برنده مسابقات UAV Outback Challenge شد. رویکرد نرم افزاری آردوپایلوت همانند PX4 و Papparazi می باشد. لغت APM مخفف Ardu Pilot Mega است.
قابلیت های فلایت کنترل APM
- سازگاری کامل با نرم افزار آردوینو
- قابلیت بازگشت به خانه با اتمام باتری یا قطع سیگنال یا هر مشکل دیگری
- قابلیت اتصال به شبیه سازها
- قابلیت کنترل با لب تاپ، گوشی، تبلت و… بدون استفاده از رادیوکنترل
- قابلیت اتصال به بلوتوث، تلمتری، وایفای و… جهت اتصال بدون رادیوکنترل
- جایروسکوپ، شتاب سنج و قطب نمای سه محوره به همراه فشارسنج
- دارای پورت USB میکرو جهت اتصال به کامپیوتر
- و قابليت هاي زيادي كه مي توانيد از راهنماي همراه برد مطالعه كنيد.
ورژن هاي فلایت کنترل APM از ابتدا
- APM 1
- APM 2
- APM 2.5
- APM 2.5.2
- APM 2.6
- APM 2.7
- APM 2.8
- APM 2.9
تفاوت ورژن های مختلف فلایت کنترل APM
فلایت کنترل APM با ورژن های مختلفی در بازار ارایه شده است که تغییرات زیادی را شاهد بوده است. در ابتدا که برد APM 2 معرفی شده بود کلیه تجهیزات و سنسورها همراه برد بودند. یعنی اینکه GPS و قطب نما روی برد اصلی بودند ولی در ورژن های جدید ابتدا GPS را جدا کردند(در ورژن APM2.5) و سپس قطب نما را هم از برداصلی جدا کردند(ورژن APM2.6) و به همراه GPS با کابل متصل می شدند. علت این جداسازی هم بیشتر به کاهش نویز بر میگردد بدین ترتیب برای وسایل و تجهیزات کنترلی که نیاز به دور بودن قطب نما و جی پی اس از منبع تغذیه و موتورها جهت جلوگیری از تداخل مغناطیسی می باشد از ورژن 2.6 به جای 2.5 استفاده می شود.
البته با بروز شدن این بردها و با ورود ورژن 2.8 تمامی مشکلات سری های قبلی حذف شد. هم اکنون ورژن 2.8 در فروشگاههاى داخلي در دسترس مي باشد. تكامل يافته فلایت کنترل APM نيز فلايت Pixhawk مي باشد كه قابليت هاى بسيار بيشترى نسبت به فلایت کنترل APM دارد.
نکته دیگری هم که قابل ذکر است اینه که شاید یکی نخاد از قطب نما و جی پی اس استفاده کنه یا اینکه نیازی به دقت بالا نداشته باشه و فقط بخاد با برد تنها راه اندازی رو انجام بده که در این صورت ورژن های جدید بسیار کاربردی تر و ارزان تر می شوند و نیازی به خریدن ماژول جی پی اس و قطب نما نیست.
شکل زیر نمایی از برد APM2 را نشان می دهد:
شکل زیر هم یک APM2.5 را نشان می دهد که GPS از روی برد جدا شده است:
شكل زير APM2.5.2 را نشان ميدهد.
اینکه جی پی اس از روی برد جدا شده است مزیت هایی دارد همانند اینکه دیگر شاهد نویزهای ناشی از ربات نیستیم و همچنین با جداسازی جی پی اس در صورت خرابی میتوان آن را به راحتی تعویض نمود ولی عیب آن این است که با توجه به اینکه جی پی اس و در ورژن های بالاتر قطب نما را از روی برد جدا کرده اند نیاز به کالیبره کردن دارد که باعث صرف زمان می شود.
تفاوت ورژن های APM2.5 و APM2.6
تفاوت های سخت افزاری
این دو ورژن از لحاظ سخت افزاری و سنسورها کاملا شبیه به همدیگر هستند و تنها تغییری که در سخت افزار APM2.6 به وجود آمده است این است که سنسور قطب نما به همراه ماژول GPS ارایه شده است و بدین ترتیب ماژول GPS مربوط به این دو ورژن با هم متفاوت است و بدین ترتیب APM2.6 قطب نمای داخلی روی برد اصلی ندارد.
- دو نوع ماژول GPS كه همراه بردهاي APM استفاده مي شود در زير نشان داده شده است.
- ماژول GPS از نوع Ublox
تفاوت نرم افزاری
از لحاظ نرم افزاری هیچ تفاوتی بین بردهای APM2.5 و APM 2.6 نیست و هر دو دارای فریمور یکسانی هستند.
از لحاظ قیمت
از نظر قیمت برد APM2.6 به دلیل مجزا بود GPS و قطب نما دارای قیمت بیشتری نسبت به APM2.5 است.
تفاوت ورژن های APM2.6 و APM2.8
در مورد این دو ورژن از لحاظ سخت افزاری اینکه سنسورهای هر دو برد تغییر چندانی نداشته است به جز اینکه یک سنسور قطب نمای داخلی به برد APM2.8 اضافه شده است. و بدین ترتیب تنها بردی که قطب نمای داخلی ندارد همان APM2.6 است.
در ورژن 2.6 یک مشکل اساسی سوختن رگولاتور ولتاژ 3.3 ولت بود که باعث میشد سنسورهای داخلی فلایت کنترل(شتاب سنج و قطب نما) از مدار خارج شوند. برای حل این مشکل شما باید هنگامی که فلایت کنترل روشن است به هیچ وجه هیچ سنسور یا قطعه ای رو به فلایت کنترل متصل نکنید یا از آن جدا نکنید. کلا هر نوع قطع یا اتصال سنسور ها را به بعد از جدا کردن باتری از فلایت کنترل محول کنید. راه حل دوم اینه که از فلایت کنترل APM2.8 استفاده کنید که این مشکل برطرف شده است.
از لحاظ قیمت هم تفاوت چندانی میانی این دو ورژن نیست.
شکل زیر هم ورژن های 2.7 و 2.8 را نشان می دهد.
برای اتصال به کامپیوتر این بردها می توانید از پورت USB میکرو آن استفاده کنید و با یک کابل شارژر گوشی تان آن را به لب تاپ وصل کنید.
نکته: دقت کنید که پین های مربوط به پورت USB میکرو به صورت ظریفی روی PCB لحیم شده اند و هنگام جازدن و در آوردن کابل بسیار دقت کنید تا آسیب نبینند.
نكات كاربردي
در هنگام تهیه این برد با دو نوع متفاوت از پین هدرهای افقی و عمودی مواجه می شوید که بسته به نوع رباتتان می توانید از هرکدام استفاده کنید.
حتی الامکان سعی کنید برد را به همراه کاور اصلی آن استفاده کنید.
در صورتی که کاور مشکی رنگ فلایت کنترل را باز می کنید حتما بر روی فشارسنج(بارومتر یا Barometric Sensor نام انگلیسی آن است) یک فوم قرار دهید و آن را با یک لایه دیگری که جهت حفاظت از نور می باشد به طور مناسب نصب کنید. معمولا علت خطاي فشار سنج به دو دليل است:
- جريان باد متلاطم و همچنين باد ملخ ها كه اصطلاحا WASH ناميده مي شود.
- نور مستقيم آفتاب
دلیل اینکار هم این است که علاوه بر اینکه فشار باد ناشی از ملخ ها بر روی فشار سنج اثر می گذارد نور آفتاب هم باعث تغییراتی در داده های ارسالی از فشارسنج می شود. یعنی اینکه فشارسنج در معرض نور مستقیم آفتاب و سایه دو داده متفاوت را نشان می دهد که باید این موضوع مدنظر قرار گیرد و از پوشش مناسب استفاده شود.
در هنگام نصب فلايت كنترل هم حتما از ضربه گير طراحي شده مخصوص اين برد كه با فيبركربن است استفاده كنيد و يا اگر نداريد از يك فوم به عنوان ضربه گير استفاده كنيد تا هم لرزش هاي اضافه را بگيريد و هم در صورتي كه از قطب نماي داخلي بعضي ورژن ها استفاده مي كنيد تداخل و نويز كمتري داشته باشد. دقت كنيد كه در زير برد از بكار بردن جنس هاي آهني همانند اسپيسر آهني و…خودداري كنيد و حتي الامكان از اسپيسر پلاستيكي و… استفاده كنيد.
نكته مهم: محل نصب فلايت كنترل را حتما در نزديكي مركز جرم قرار دهيد زيرا نوسان و لرزش در اين نقطه كمتر است. براي اطلاعات بيشتر در مورد مركز جرم به لينك زير مراجعه كنيد.
برای خرید فلایت کنترل APM می توانید از فروشگاههای زیر تهیه کنید. دقت کنید که این برد دارای نمونه های چینی و نمونه های اصلی است. نمونه ی چینی هم از کیفیت مناسبی برخوردار است و می توانید استفاده کنید. هر چند کیفیت به مراتب کمتری نسبت به برد اصلی دارند. لینک زیر صرفا در جهت کمک به کاربران می باشد و جنبه تبلیغاتی ندارد.
این جلسه هم به پایان رسید. برای اطلاع از جلساتی که در آینده بر روی سایت قرار داده می شود و همچنین مطالبی که در کانال ما منتشر می شود می توانید ما را در محیط های مجازی دنبال کنید:
72 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و خسته نباشید
از فلایت کنترل ها میشه به عنوان هدایت کننده موشک استفاده کرد؟
اگر میشه با کدوم فلایت کنترل
با سلام
بله مي توان استفاده كرد و هر كدام نيز طراحي خاص خود را دارند.
موفق باشيد
سلام اقای قاسمی
منون میشم اگر زودتر جواب کامنت منو بدید چون برای خرید gps عجله دارم
ببینید دو مدل gps مد نظر دارم
GPS UBLOX NEO-7M همراه با قطب نما ویژه APM
و
GPS UBLOX NEO-M8N همراه با قطب نما ویژه APM / Pixhawk
که خودم مدل neo-7m رو با توجه به قیمت مناسبترش انتخاب کردم. لطفا شما پیشنهادتون رو برای خرید gps بفرمایید
با توجه به اینکه مدل m8n پنجاه هزارتومن گرون تره. اما اگر امکانات قابل توجهی داره که گرون تره لطفا بفرمایید تا انتخاب درستی داشته باشم. با سپاس فراوان
سلام مجدد
با توجه به اينكه حجم كامنت هاي ورودي به سايت زياد است و ما هم سعي داريم كامنت ها را به طور كامل و شفاف توضيح دهيم ممكن است بعضي مواقع كمي به طول بيانجامد كه از اين بابت مراتب عذرخواهي خود را اعلام مي كنيم.
در مورد خريد GPS دو نكته را خدمتتان عرض مي كنم:
1- از بين gps هايي كه در بازار موجود است دو مدل Ublox-6M وUblox-neo M8N گزينه هايي هستند كه مي توانيد استفاده كنيد. از بين اين مدل ها در شرايط نامناسب Ublox-neo M8N دقت بيشتري نسبت به Ublox-6M دارد زيرا M8N اين قابليت را دارد كه علاوه بر ماهواره هاي آمريكايي از ماهواره هاي روسي نيز بهره ببرد و البته در موقعيت هاي خاصي به ماهواره هاي چيني و اروپايي نيز دسترسي دارد و مي تواند موقعيت خود را در شرايط نامناسب دقيق تراعلام كند ولي NEO-6M فقط از ماهواره هاي آمريكا بهره مي برد و در مقايسه با رقيب خود كه دسترسي بيشتري به ماهواره ها دارد دقت كمتري در موقعيت هاي متفاوت از خود نشان ميدهد. البته اين دقت وابستگي زيادي به مكاني دارد كه GPS در آن قرار دارد به عنوان مثال كاربران روسي دقت بسيار بالاتري نسبت به ديگر كاربران دارند.
2- در صورتي كه قصد خريد آن را داريد حتما مطمعن شويد كه مخصوص همان فلايت كنترل مورد نظرتان باشد و دقيقا ورژني باشد كه شما نياز داريد. براي اينكار حتما با فروشگاه تماس گرفته و تعداد پين هايي كه به پورت GPS متصل مي شود را بپرسيد زيرا بعضي از فروشگاهها gps ها را براي ورژن هاي مختلف APM يا ديگر فلايت كنترلرها به فروش گذاشته اند و در شرح كالا توضيحي نمي دهند. مثلا پين هاي مربوط به پورت جي پي اس APM2.6 متفاوت با APM2.8 مي باشد بنابراين بايد ورژن GPS نيز متناسب با برد كنترلي تان باشد.
موفق باشيد
سلام بسیار ممنونم از شما
اوکی پس در رابطه با مدل ublox-7m نظر خاصی ندارید؟
http://shop.aftabrayaneh.com/APM_Pixhawk_NEO_7M_GPS_Compass__AFTAB.html?search=gps
سلام
در قسمت مربوطه پاسخ داده شد.
سلام مجدد
شما تفاوت بین 6m و m8n رو فرمودید. ممنون میشم اگر در مورد 7mهم بفرمایید
فرمودید “در قسمت مربوطه پاسخ داده شد” متوجه منظورتون نشدم اگر ممکنه لینک مربوطه را بفرستید
سلام
در بخش كامنت هاي همين جلسه پاسخ داده شده است.
سلام جناب فتوت
دقت سري 7 كمتر است و مدتي هم از رده توليد خارج شد ولي بعدا به دلايلي دوباره وارد بازار شد كه به دليل دقت كمتر زياد مورد استقبال قرار نگرفت.
لطفا پاسخ مربوط به گرم شدن شارژرتان را چك كنيد و تا اين مشكل برطرف نشده است استفاده نكنيد.
موفق باشيد
بله بله متوجه شدم. ممنون
خواهش مي كنم. موفق باشيد
سلام مجدد
با توجه به نکاتی که ذکر نمودید و همچنین فرمودید دقت سری 7 کمتر است . فعلا از خرید مدل 7m منصرف شدم
و بین دو مدل زیر قصد انتخاب دارم
ماژول GPS Ublox Neo 6M همرا با قطب نما. http://shop.aftabrayaneh.com/Positioning/GPS/APM_GPS_Ublox_NEO_6M__AFTAB.html
و
ماژول GPS UBLOX NEO-M8N همراه با قطب نما ویژه APM / Pixhawk
http://shop.aftabrayaneh.com/Positioning/GPS/Cjmcu_GPS_NEO_M8N_Flight_Control_3_Axis_Compass_APM_Pixhawk__AFTAB.html
اما با توجه به اینکه اختلاف قیمتی حدود 70 هزارتومن دارند. باز درخواست راهنمایی دارم از شما
با توجه به تجربه جنابعالی دقت m8n تا چند متر است؟ و در مورد 6m چطور؟
همچنین فرمودید” m8n دقت بیشتری در موقعیت های مختلف از خود نشان میدهد که البته این دقت وابستگی زیادی به مکانی دارد که gps در آن قرار دارد و بعنوان مثال روسیه رو مثال زدید” ایا این دقت بالا در مورد ایران هم صدق میکنه یا صرفا مختص کاربران روسی هست؟
تا این لحظه فکر میکنم که ارزششو داره هزینه ی بیشتری بکنم و مدل m8n رو بخرم
سلام مجدد
دقتي كه عرض نموديم در خيلي از زمان ها يكسان است زيرا ماهواره هاي آمريكا تقريبا بيشتر مكان ها را به خوبي تحت پوشش قرار مي دهند در نواحي ديگري كه تعدد ماهواره هاي روسي و ديگر ماهواره ها بيشتر است قطعا نتيجه دقيق تر است ولي اختلاف آنقدر زياد نيست كه محسوس باشد. نهایت اختلاف 3 تا 4 متر است و در صورتی که این مقدار برایتان قابل اغماض است می توانید نادیده بگیرید.
سلام خدمت شما
ممنون از راهنمایی
مدل ublox neo 6m رو سفارش دادم چون این 3 تا 4 متر اختلافی که فرمودید نهایتا میتونه داشته باشه با توجه به قیمت مناسب تر 6m نسبت به m8n واقعا قابل چشم پوشی هست و اصلا اختلاف محسوسی نیست ضمن اینکه فرمودید دقت شون در خیلی از زمان ها یکسان است. با سپاس فراوان از جنابعالی بابت تمامی راهنمایی ها
خواهش می کنم.
با آرزوی موفقیت برای شما
سلام اقای قاسمی
من GPS خریدم اما تعداد پورت هاش 6پین هست و تعداد پورت های apm2.8 پنج پین. و البته که شما هم فرمودید که برای خرید مطمئن شوید که ورژن مناسب apm خودتون باشه
اما جی پی اس ublox neo 6m توی هیچ فروشگاهی پنج پینش رو ندیدم ظاهرا تنها راه ممکن استفاده از کابل تبدیل df13 شش پین به پنج هست، که اینم متاسفانه هیچ فروشگاه اینترنتی تا الان پیدا نکردم که داشته باشن
ممنون میشم اگر سریع تر راهنماییم کنید که چکار کنم یا اگر فروشگاه اینترنتی میشناسید که این کابل تبدیل رو داشته باشه معرفی کنید
http://uupload.ir/files/78ng_photo_2017-09-17_12-52-46.jpg
تنها چیزی که تا الان به ذهنم میرسه اینه که کانکتور XH پنج پین سیم دار بگیرم و سیم های کانکتور gps رو از وسط قطع کنم و بعد به ترتیب پایه ها، سیم های کانکتور 5پین رو به سیم های کانکتور gps وصل کنم . منتها الان ترتیب پایه های ماژول gps رو نمیفهمم!
سلام مجدد
نام پایه ها را در کامنت قبلی با رسم تصویر برایتان شرح داده ام.
موفق باشید
سلام جناب فتوت
متاسفانه فروشگاههای داخلی در قبال شرح کالا کم لطفی میکنند و کاربران همچنان با اینگونه مشکل ها مواجه می شوند و بهترین کار نیز این است که کاربران قبل از خرید هر کالا از طریق کامنت، تماس و یا تصاویر موجود که معمولا بروز نمی باشد اطلاع کافی از اجناس خریداری شده پیدا کنند. بحرحال فعلا تنها راه ممکن این است که کانکتورها را تعویض کنید و مشکل را برطرف کنید. در اصل از بین این شش پین فقط 4 پین وظیفه انتقال اطلاعات را به عهده دارند. یعنی دو پین برای تغذیه روی ماژول می باشد و دو پین نیز برای انتقال اطلاعات می باشد که همان Tx و Rx است. برای اتصال هم شما باید پین Tx مربوط به ماژول را به Rx فلایت متصل کنید و پین Rx ماژول را به پین Tx فلایت متصل کنید. ترتیب پایه ها هم سعی کردیم حتی الامکان به صورت واضح در شکل نشان دهیم ان شاالله که مشکل جی پی اس برطرف شود.
سلام و درود فراوان
آقای قاسمی واقعا ممنونم از شما
خدا خیرتون بده ان شاءالله
سپاسگزارم بابت وقتی که جنابعالی میگذارید و بطور کامل راهنمایی میکنید. بازم ممنون
سلام جناب فتوت
از ابراز لطف حضرتعالی سپاسگذارم. ان شاالله همیشه موفق باشید. بهترین ها را برایتان آرزومندم.
درود خدمت شما وقت بخیر
آقای قاسمی من GPS رو نصب کردم. اما راه اندازی نشد متاسفانه
نمیدونم مشکل از کجاست!
http://uupload.ir/files/jd4g_photo_2017-09-27_11-59-58.jpg
در ابتدا باید عرض کنم با توجه به اینکه کانکتور XH مناسب APM پیدا نکردم. مجبور شدم سیم های جی پی اس رو مستقیما لحیم کنم به برد فلایت کنترل
چند تا سوال دارم که عرض میکنم خدمتتون
1- آیا جی پی اس چراغ چشمک زنی روی خودش داره که هنگامی که وصله روشن بشه؟( چون هیچ چراغی روی جی پی اس روشن نمیشه)
درضمن در برنامه میشن پلنر هم مینویسه NO GPS
http://uupload.ir/files/tllg_photo_2017-09-27_11-53-49.jpg
2- موقعی که کانکتور مربوط به قطبنما رو وصل میکنم تمامی چراغ های فلایت خاموش میشن!( انگار اتصال کوتاهی روخ میده) ضمنا من جامپر مربوط به قطب نمای داخلی رو برداشتم
بطور کلی یا باید کابل مروبط به جی پی اس وصل باشه یا کابل قطبنما! اگه هر دو همزمان وصل باشن فلایت خاموش میشه!
3- لطفا راهنماییم کنید مشکل کارم کجاست؟ آیا برای راه اندازی ماژول gps نیاز به تنظیمات خاصی در برنامه میشن پلنر هست یا اینکه مشکل سخت افزاریه و یا جی پی اس مشکل داره خدایی ناکرده!
اگر امکانش هست ممنون میشم ازتون سریع تر جواب این کامنت رو بدهید. با سپاس فراوان
سلام جناب فتوت
1- ابتدا اينكه اين پايه هايى كه روى برد لحيم كرديد کار جالبی نيست و حتى موقع نصب فلايت روى فريم هم به مشكل بر ميخوريد اگر به اين كانكتور دسترسى نداريد بهتر بود همون كانكتورى كه از ماژول جدا كرديد رو استفاده مى كرديد چون ديگه كاربردى براتون نداره و مى توانيد با يك تيغ موكت بر يا يك تيغ تيز وسط هاى كانكتور را از هم جدا كنيد و به شش بخش مختلف تقسيم كنيد. اگر به دقت اينكار را انجام دهيد تبديل به شش پين مادگى كه روكش پلاستيكى دارند مى شوند و مى توانيد تك تك آنها را درون پورت GPS برد APM جا بزنيد. اگر هم روكش هاى پلاستيكى سفيد رنگ جدا شود باز هم يك پين مادگى درون اين كانكتورهاى XH است كه مى توانيد به راحتى جا بزنيد ولى چون هيچ روكش پلاستيكى ندارد و فلز خالص است احتمال تماس فلز با فلز دورن پورت GPS است. حتى الامكان سعى كنيد يك در ميان روكش پلاستيكى داشته باشند تا از تماس فلز با فلز پين هاى كنار هم جلوگيرى شود يا به وسيله يك وارنيش با قطر كم يك روكش براى آنها ايجاد كنيد. با اينكار تعويض آنها راحتر است و مشابه لحيم كارى نيست.
2- در مورد اينكه بيان نموديد GPS كار نمى كند به خاطر این است که تصاویر ما به صورت اشتباهی ارسال شده است و پین ها مجددا اصلاح می گردد و تصویر به روز می شود که از این بابت مراتب عذرخواهی ما را پذیرا باشید.
3- در مورد شروع به کار هم اینکه حتما با اتصال دو تا پایه تغذیه می بایست لامپ قرمز رنگی روی GPS روشن شود.
سلام مهندس وقت بخیر
ممنون از راهنماییتون
1- خوب این تغییر آدرس رو باید تو کد خود فلایت بدم یا اینکه در جایی از نرم افزار میشه این کار رو کرد
2-نرم افزاری که برای pixhawk استفاده میکنم QGC هست
سلام و عرض ادب
براي تغيير آدرس پورت I2C بايد از طريق كد مربوطه اقدام كنيد در نرم افزار جاي خاصي براي تغيير وجود ندارد.
موفق باشيد
سلام مهندس وقت بخیر
فشار سنجی که روی pixhawk نصب هست ms5611 هست و این سنسور متاسفانه زود میشه که برای من همین اتفاق افتاد و من سنسور رو جدا تهیه کردم و روش دوباره مونتاژ کردم و فلایتم راه افتاد و خوشبختانه تست پروازش هم اوکی بود شکر خدا. ولی خوب میخام که همین سنسور رو از روی خارج برد بخونه تا هروقت که سوخته برای تعویضش مشکل نداشته باشم و برد اصلی همش تحت تاثیر حرارت و… قرار نگیره
سلام
1- اينكه بيان مي كنيد سنسور ms5611 به راحتي تحت حرارت مي سوزد كمي جاي تعجب دارد زيرا محدوده دمايي اين سنسور بالاست. در صورتي كه از جاي خاصي خريد مي كنيد و سنسورها به راحتي مي سوزند از كالاهاي فروشگاههاي ديگر استفاده كنيد.
2- براي اتصال فشارسنج به صورت خارجي مي توانيد به صورت عمل كنيد:
با استفاده از پورت I2C فلايت كنترل APM ماژول MS5611 را متصل كنيد و سپس آدرس دهي اين سنسور براي پورت I2C را تغيير دهيد.
موفق باشيد