بالانس كردن هواپيماي مدل براي مبتديان(نكات كلي){جلسه هشتم}
مقدمه
اين جلسه به بالانس هواپيماي مدل براي مبتديان اختصاص دارد و از بيان مطالب تخصصي خودداري شده است. در جلسه بعد مطالب تخصصي مربوط به بالانس هواپيما مخصوص افراد حرفه اي بيان مي شود.
براي بالانس هواپيما دو نوع موضوع را مدنظر قرار مي دهيم:
1- بالانس استاتيكي
2- بالانس ديناميكي
بحث ما در اين جلسه روي مقوله بالانس استاتيكي است و با توجه به اينكه اين جلسه براي مبتديان بيان شده است و نيازي به سرعت هاي بالا ندارند از بحث بالانس ديناميكي خودداري مي كنيم.
بالانس استاتيكي
در بالانس استاتيكي هواپيما در حالت سكون قرار دارد و در صورتي كه از هواپيماي سوختي استفاده مي كنيد مخزن سوخت مي بايست خالي باشد كه بعد از بالانس شدن و با سوختگيري مقداري به سمت دماغه هواپيما حركت مي كند. اينكه گفته مي شود حين بالانس كردن اگر مقدار جزيي از دم هواپيما به سمت پايين بود از آن صرف نظر كنيد به همين علت است.
براي بالانس كردن مدل هاي ARF و RTF معمولا در داخل جعبه دستورالعمل بالانس وجود دارد ولي در صورتي كه دستورالعملي جهت بالانس وجود نداشت مي توانيد با استفاده از قواعد كلي اين كار را انجام دهيد.
يك قانون كلي در زمينه بالانس كردن وجود دارد كه مي گويد مركزثقل هواپيما حدود يك چهارم تا يك سوم از لبه حمله بال هواپيما مي باشد. به شكل زير دقت كنيد.
بالانس بدنه
براي بالانس كردن كافي است كه ابتدا نوك انگشت را در زير يك سمت بال قرار دهيم و در صورتي كه بالانس باشد به هيج طرفي كج نمي شود يا به مقدار بسيار كمي نوسان مي كند. دقت كنيد كه انگشت را در محل گفته شده در بالا قرار دهيد. در هواپيماهاي RTF معمولا با يك علامت چهارتايي هم مشخص مي كنند.
دقت كنيد كه بالانس را در حالتي انجام دهيد كه تمامي قطعات را نصب كرده ايد. همچنين در هواپيماي سوختي باك خالي باشد. در صورتي كه هواپيما بالانس نبود و نياز به بالانس كردن داشتيد حتي الامكان سعي كنيد با جابجاكردن باتري و ساير قطعات به ميزان كمي اين طرف تر و آن طرف تر تعادل را برقرار كنيد و در نهايت اگر نتوانستيد بالانس را برقرار كنيد مي توانيد از وزنه براي اينكار استفاده كنيد.
بالانس بال
براي بالانس كردن بالاها از دو طناب استفاده مي كنيم بدين صورت كه با دو دست طناب ها را گرفته و هواپيما را در حالت آويزان قرار مي دهيم و در صورتي كه بالانس نبود بالها را كمي به طرفين جابجا مي كنيم تا بالانس برقرار شود. انتقال بال به صورت بسيار كم صورت مي گيرد. بال به طرفي جابجا مي كنيم سبك تر است تا وزن آن را جبران كند.
براي اتصال طناب ها در صورتي كه جاي مناسبي نداشت مي توانيد از دو عدد پيچ استفاده كنيد.
به جاي استفاده از طناب مي توانيد از يك بالانسر مخصوص هواپيما استفاده كنيد كه در شكل زير آن را مشاهده مي كنيد.
شكل زير نحوه قرارگيري را نشان مي دهد.
این جلسه هم به پایان رسید. مثل همیشه میتونید برای اطلاع از آموزش های جدید ما رو در تلگرام و یا اینستاگرام دنبال کنید.
اگه هم که خیلی عاشق ما هستید که سایت ما رو به دوستاتتون معرفی کنید. ممنون از همکاری همه شما دوستان 😉
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
باسلام من یه کوادکوپتر دارم زمین خورد از بدنه آسیب دید الان به محض بلند شدن خودشو میکوبه زمین یعنی چپ میکنه،
چی میتونه خراب شده باشه
ممنونم راهنماییم کنید
سلام و احترام
لطفا عکسی از بدنه کوادکوپتر و قسمت آسیب دیده ارسال کنید تا بررسی شود.
با سپاس